Fuar, kampanya, son gelişmeler ve firmamız hakkında duyurular
Yetiştiricilik:
Detay: Özellikle Geçit Bölgeleri ve İç Anadolu'nun kıraç koşullarında sonbaharda ekilen Macar fiği kıştan zarar görmez. Macar fiği yarı dik veya dik olarak yetişir. Bu özelliğinden dolayı yardımcı bitkiye ihtiyaç duymamaktadır. Bitki 60-70 cm boylanır. Macar fiği tüylü olduğu için gri görünür. Danesi ve otu iyi kaliteli bir hayvan yemidir. Macar fiği aynı zamanda iyi bir münavebe bitkisidir. Ot için yetiştirildiğinde erken biçildiği için mücadelesi mümkün olmayan bazı yabancı otların tohumlarını dökmeden temizlenmesi yönünde faydalı olmaktadır. Yeşil gübre olarak da değerlendirilebilir.
Tohum Ekim:
Detay: Ekim veya Kasım aylarında ekimi yapılır. Ekim mibzerle sıraya ekilmelidir. Ot üretimi için kuru şartlarda sıra arası mesafe 30-40 cm sulu şartlarda 15-20 cm olmalıdır. Kıraç şartlarda yalın olarak ekilecekse dekara 8-1O kg, sulu şartlarda 10-15 kg tohumluk gerekir.
Bakım Hasat:
Detay: Ot için; Saf ekimlerde 1-2 meyvenin normal büyüklüğüne ulaştığında, tahıllarla karışım halinde ekildiğinde ise fiğler çiçeklenme başlangıcında biçilerek hasat edilmelidir. Hasat fazla geciktirilmemelidir. Hasatan sonrada tekniğine uygun olarak kurutulup depolanmalıdır. Ot amacıyla saf olarak ekildiğinde kurak şartlarda 200-250 kg; sulu şartlarda 400-500 kg kuru ot verimi vardır.Karışım halinde ekilirse ot verimi iki katına çıkar.